line

Overzicht

 • Nieuw: quote van de dag in Schooltas

  13-05-2013

  Nieuw in Schooltas: Quote van de dag! Schooltas opent elke dag met een wijze quote op het openingsscherm. Over inspirerende, opvallende en grappige uitspraken van bekende wereldleiders, kunstenaars en wetenschappers. Daarnaast zijn er fascinerende wist-je-datjes. Wist je bijvoorbeeld dat een antiloop eigenlijk heel hard loopt?

  Lees verder
 • Schooltas app in Tassenmuseum Hendrikje te Amsterdam

  15-04-2013

  Van 25 maart tot en met 15 september kunt u de Schooltas app bewonderen in de tentoonstelling Schooltassen in Tassenmuseum Hendrikje te Amsterdam. Deze tentoonstelling geeft u in geuren en kleuren een kijkje in de geschiedenis van de schooltassen. Welke plaats heeft de Schooltas app hierin? Ontdek het zelf! Kom naar de Schooltassen tentoonstelling in Amsterdam!

  Lees verder
 • Hoge score voor iPad-lessen PWA Soest

  28-02-2013

  Basisschool de PWA in Soest doet een pilot met Schooltas. De PWA heeft onderzoek gedaan onder de leerlingen van groep 7.

  Lees verder
 • SchooltasApp wint Innovatieprijs tijdens NOT

  23-01-2013

  De SchooltasApp van ThiemeMeulenhoff is de winnaar geworden van de publieksprijs innovatieroute van de Nationale Onderwijs Tentoonstelling. Deze prijs is de publieksprijs voor de meest vernieuwende onderwijsinnovatie. Op woensdag 23 januari 2013 maakte de vakjury de winnaar bekend tijdens de grootste vakbeurs voor onderwijsprofessionals van Nederland.

  Lees verder
 • “Supervet, alles op mijn iPad!”

  09-01-2013

  “Supervet, alles op mijn iPad!”, zo vat een student zijn ervaringen met Schooltas samen. Schooltas toont de vertrouwde leer- en werkboeken van ThiemeMeulenhoff op een iPad, laptop, PC of tablet én biedt daarbij extra mogelijkheden, zoals het plaatsen en delen van prikkers (notities, links en filmpjes). Sinds dit schooljaar nemen 180 studenten in het beroepsonderwijs deel aan een pilottraject met Schooltas. Uit de eerste reacties van deelnemende studenten en docenten blijkt dat de overgang van papier naar digitaal leren en lesgeven gemakkelijk verloopt. En dat Schooltas echt een meerwaarde biedt ten opzichte van de boeken.

  Lees verder
 • Eerste ervaringen met SchooltasApp op pilotscholen mbo en hbo positief

  08-01-2013

  “Supervet, alles op mijn iPad!”, zo vat een student zijn ervaringen met Schooltas samen. Schooltas toont de vertrouwde leer- en werkboeken van ThiemeMeulenhoff op een iPad, laptop, PC of tablet én biedt daarbij extra mogelijkheden, zoals het plaatsen en delen van prikkers (notities, links en filmpjes).

  Lees verder
 • Eerste basisscholen van start met digitaal lesmateriaal op iPads

  10-12-2012

  Dit schooljaar start educatieve mediaspecialist ThiemeMeulenhoff samen met schoolleverancier KG & Rolf, QLICT en de Universiteit Twente een pilotstudie naar het gebruik van leerboeken via iPads in het basisonderwijs.

  Lees verder
 • Leerlingen Guido de Brès werken in Schooltas op Google Chromebooks

  06-11-2012

  Scholengemeenschap Guido de Brès in Amersfoort is samen met Schooltas een unieke pilot gestart. Leerlingen op de school maken sinds deze week gebruik van Google Chromebooks in plaats van boeken.

  Lees verder
 • Unieke samenwerking Schooltas & Uitgeverij Hermaion

  05-11-2012

  Schooltas, de app met daarin lesmethoden voor primair onderwijs, voortgezet onderwijs en beroepsonderwijs van ThiemeMeulenhoff, is nu nog completer dankzij een unieke samenwerking met uitgeverij Hermaion.

  Lees verder
 • De weg naar gepersonaliseerd leren

  Wij zitten boordevol goede voornemens voor het nieuwe jaar en één van die voornemens is dat we het nieuwe jaar personal willen maken. Zoals u misschien nog weet hebben Schooltas en PulseOn de krachten gebundeld om samen met u de weg naar persoonlijk leren vorm te geven.

  Lees verder