line

Magazine Quest beschikbaar in Schooltas

04-06-2014

Het populairwetenschappelijke maandblad Quest gaat samenwerken met het digitale leerplatform Schooltas.

Leerlingen krijgen 12 recente Quest nummers in Schooltas. Ze worden aangespoord om met behulp van Schooltas functionaliteit lesideeën toe te voegen aan de magazines. De Quest  redactie selecteert de 3 beste lesideeën en beloont de inzendingen met een gratis halfjaar abonnement.

 Hoofdredacteur Thomas Hendriks van Quest: “Quest wordt steeds vaker gebruikt als huiswerk in het voortgezet onderwijs. Voor ons is het een logische stap om samen met een grote educatieve uitgever te onderzoek hoe we Quest nog structureler onderdeel van het lespakket kunnen maken. Schooltas is een spannend digital platform dat goed bij onze ambities past. ”

Martijn Luijks van Schooltas: “Ontzettend veel leerlingen beleven plezier aan de wetenschappelijke artikelen in Quest. Op een manier die helemaal past bij de ideeën van Schooltas. Wij zijn er van overtuigd dat leerlingen steeds meer zelf richting geven aan hun lessen. Daarom vinden we het leuk om onze leerlingen met deze prijsvraag uit te dagen om zelf een les te bedenken met Quest”

Over de Quest

Quest is al tien jaar het grootste populairwetenschappelijke tijdschrift van Nederland. Elk nummer van het maandblad (116 pagina’s) wordt gelezen door 1,1 miljoen Nederlanders vanaf circa 15 jaar. Artikelen in Quest zijn informatief en leerzaam, voorzien van veel beeldmateriaal. Quest behandelt maandelijks onderwerpen op het gebied van wetenschap, natuur, mens en lichaam, techniek, psychologie en geschiedenis. Naast Quest verschijnen de kwartaalbladen Quest Historie en Quest Psychologie en de jaarlijkse specials Quest101 en Quest in Beeld.