line

Consortium beroepsonderwijs biedt alle titels digitaal aan in Schooltas

19-03-2014

Door het aanbieden van zijn titels in Schooltas, het leerplatform dat leerfunctionaliteiten en samenwerking koppelt aan e-books, beantwoordt het Consortium Beroepsonderwijs de groeiende vraag van MBO-studenten en -docenten naar e-books.

“Met veel plezier kunnen wij melden dat wij onze educatieve titels  nu ook kunnen leveren in Schooltas. Wij denken dat de interactieve functionaliteiten van dit digitale platform duidelijk waarde toevoegen aan ons educatieve materiaal,” aldus Luc Fine, Consortium Beroepsonderwijs.

Binnen drie weken al 400 studenten aan de slag met Schooltas

We hebben, zonder veel lawaai te maken, aan het begin van dit schooljaar de eerste stap met Schooltas gezet naar het MBO en HBO. Het verraste ons dan ook dat we in de eerste drie weken al 400 bestellingen ontvingen via onze webshop (shop.schooltas.net). “De combinatie van de eenvoud van Schooltas, van bijvoorbeeld om bestellen, activeren en gebruiken, en de vaak scherpe prijs van de opleidingsbundels is wat de studenten het meeste aanspreekt,” zegt Jeroen Munk van Schooltas.

Easy onboarding and take off met Schooltas

De student of docent die Schooltas gebruikt, creëert binnen 2 minuten zijn eigen account, voert de bundelcode in en kan direct aan de slag. Schooltas helpt de student met leren en samenwerken door de e-books te verrijken met leerfunctionaliteiten zoals prikkers waarin je foto’s, video’s, notities en links kan toevoegen en delen, liken en filteren.

Over het Consortium Beroepsonderwijs

Het Consortium Beroepsonderwijs is een samenwerkingsverband van 40 ROC's, ruim 200 VMBO-scholen en een groeiend aantal branche-opleiders. Het Consortium werkt vanuit het principe voor, door en met collega's uit het beroepsonderwijs. Kwaliteitscriteria: betrokkenheid van het werkveld, borging door de onderwijsinspectie, draagvlak bij opleidingsteams, onderzoek, analyse en duurzaamheid.

Over Schooltas

Schooltas koppelt het vertrouwde boek en het schrift op de iPad of laptop aan de nieuwe mogelijkheden van interactief leren, zoals interactie, samenwerken, intelligentie en beloning. Leerlingen en docenten kunnen bijvoorbeeld samen een woordweb maken, het huiswerk bekijken/ nakijken of video toevoegen en dit delen met de klas, de school of de rest van de wereld.

Voor meer informatie met betrekking tot het Consortium Beroepsonderwijs kunt u contact opnemen met Luc Fine (lfine@consortiumbo.nl 06-24803866. Voor meer informatie met betrekking tot Schooltas kunt u contact opnemen met Jeroen Munk (jeroenmunk@schooltas.net 06-29565157)