line

Bogerman leerlingen winnen dagje Rijksmuseum in de Schooltas Kerstchallenge

12-01-2015

Deze video van klas 1GT2 van Bogerman in Sneek viel in de smaak bij leerlingen in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en beroepsonderwijs. Omdat de film het meest populair bleek tijdens de Schooltas #kerstchallenge 2014 van Schooltas, mag de hele klas gratis op ontdekkingsreis in het Rijksmuseum in Amsterdam.

Zeshonderd inzendingen

Het filmpje van Bogerman is één van de meer dan zeshonderd ingezonden filmpjes, liedjes en dubmashes in de #kerstchallenge. Gebruikers van de SchooltasApp werden hierin uitgedaagd om hun leukste kerstgroet te maken met hun tablet of laptop en deze te delen via Schooltas en Twitter. Net als bij alle informatie die leerlingen en docenten onderling kunnen delen in Schooltas, deden ze dit door zogeheten prikkers te plaatsen in een boek. Deze keer niet in hun persoonlijke leer- of werkboek, maar in een speciaal kerstboek.

#kerstchallenge

Schooltas wilde met de #kerstchallenge gebruikers nog eens laten ervaren hoe eenvoudig en leuk het is om prikkers te maken en te delen. En leerzaam, want dankzij de prikkers die leerlingen in hun schoolboek plaatsen en delen, kunnen alle gebruikers samen hun aantekeningen en aanvullingen gebruiken. De inhoud van de prikkers kunnen leerlingen onderling beoordelen. Zo worden de meest waardevolle tips en trucs gemeengoed voor iedere leerling. Tijdens de #kerstchallenge konden alle 112.500 (onder wie 40.000 dagelijks actieve) gebruikers van Schooltas de geprikte kerstgroeten beoordelen.