line

Schooltas voor basisscholen

Samen met scholen in het basisonderwijs, ThiemeMeulenhoff, KG&Rolf, QLICT en de Universiteit Twente onderzoekt Schooltas het gebruik van lesboeken via iPads, laptops of PC's. Vier basisscholen maken gedurende een jaar gebruik van Schooltas waarin verschillende lesmethoden digitaal worden aangeboden.

"Er wordt vaak gesproken over de hoge kosten van iPads en de moeizame organisatie in de klas. Ons motto is: gewoon DOEN! Door ervaringen op te doen en kritisch met elkaar te kijken naar de mogelijkheden hebben we in korte tijd al veel bereikt. We kijken dan ook erg uit naar dit schooljaar, waarin de iPad een nog grotere rol zal krijgen,” aldus Maarten Catney, directeur R.K. basisschool Paus Joannes.

Samen leren opnieuw uitvinden

Door met een iPad, laptop of PC te gaan werken wordt het lesgeven makkelijker en het leren leuker. Deze devices kunnen de leerkracht veel werk uit handen nemen en helpen bij maatwerkoplossingen voor zowel langzame als snelle leerlingen. In de pilot onderzoekt ThiemeMeulenhoff welk leerrendement het werken met iPad's, in combinatie met educatieve software, oplevert en welke meerwaarde het scholen biedt.

De vijf deelnemende scholen delen hun ervaringen met Schooltas in het basisonderwijs via de Schooltas weblog

Meer informatie over:

ThiemeMeulenhoff 
KG&Rolf 
QLICT